12ο KALLITHEA RUN 2024

12 Χρόνια Τρέχουμε Μαζί!!!

Για 12η χρονιά ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Καλλιθέας-Μοσχάτου-Ταύρου διοργανώνει την Κυριακή 7 Απριλίου 2024 σε συνεργασία με τον Δήμο Καλλιθέας, τον δημοφιλή αγώνα σε δημόσιο δρόμο «Κallithea Run».

Ο αγώνας αυτός απευθύνεται σε όλη την οικογένεια, σε αθλητές αλλά και σε όλους τους φίλους του δρομικού κινήματος στο εσωτερικό της χωράς αλλά και διεθνώς και συνδιοργανώνεται με τον Δήμο Καλλιθέας ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικήςτου ΣΕΓΑΣ, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και εντάσσεται στις δράσεις του Be Active Hellas.

Το «Kallithea Run» πραγματοποιείται κάθε χρόνο με τεράστια επιτυχία μιας και οι συμμετοχές συνολικά ξεπερνούν τις 3.000! Αθλητές, δρομείς, γονείς και παιδιά άνω των 12 ετών συμμετέχουν στις διαδρομές των 2,5 km, 5 km και 10 km, οι οποίες είναι πιστοποιημένες από την Διεθνή Ένωση Μαραθωνίων Δρόμων, AIMS International και την Διεθνή Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού, World Athletics.

Μάλιστα, από το 2018 ο Αγώνας έγινε Διεθνής αφού "αδελφοποιήθηκε" με την επιτυχημένη ευρωπαϊκή διοργάνωση 10.000 km, Grand Prix της ΠΡΑΓΑΣ. Το Prague Grand Prix αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς διοργανώσεις σε δημόσιο δρόμο, της Ευρώπης και διεξάγεται το Σεπτέμβρη στην πρωτεύουσα της Τσεχίας την Πράγα.  Ο αγώνας κατέχει το Golden Label της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασσικού Αθλητισμού, World Athletics.

Οι διεθνείς συμμετοχές αθλητών και αθλητριών στο "Kallithea Run" αλλά και ένας σημαντικός αριθμός εθελοντών καθιστούν τον αγώνα αυτό διεθνή προορισμό με σημαντικά οφέλη τόσο για την τοπική κοινωνία της Καλλιθέας και των όμορων Δήμων όσο και εν γένει των Δήμων της Νότιας Αττικής.

Σας περιμένουμε, λοιπόν, όλες και όλους και αυτή τη χρόνια να τρέξουμε μαζί και να διασκεδάσουμε στην Καλλιθέα!!!