Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν τις δυνατότητές σας στη χρήση του ιστοτόπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Παρακαλώ πατήστε στο κουμπί παρακάτω:

Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχείο

O Δήμος Καλλιθέας σε συνεργασία με το Φιλαθλητικό Σύλλογο Καλλιθέας, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ (ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πειραιά), διοργανώνουν την Κυριακή 8 Απριλίου 2012 και ώρα 09:30, τον 1ο Αγώνα σε Δημόσιο Δρόμο στην Καλλιθέα με τον τίτλο,

“Τρέχοντας στην Καλλιθέα «Kallithea Run» 2012”

Τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2012, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο της οργάνωσης.  Παραβρέθηκαν εκτός από τον Πρόεδρο του Οργανισμού κ. Γιώργο Μαργωμένο, η Αντιπρόεδρος του Οργανισμού και γραμματέας του Συλλόγου «Κοινωνική Αλληλεγγύη» κ. Αθηνά Εξάρχου, ο Γ.Γ.του ΣΕΓΑΣ και πρόεδρος του Φιλαθλητικού Συλλόγου κ. Παν. Δημάκος, ο πρόεδρος του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πειραιά κ. Τάκης Βεντίκος, ο Πρόεδρος του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθήνας κ. Βραχάς Κ., η διεύθυντρια προγραμμάτων των Special Olympics κ. Βασιλακοπούλου Άρτεμις, η πρόεδρος Συλλόγου Δρομέων Υγείας κ. Μπετσάτου Ελένη, το μέλος του Δ.Σ.του Οργανισμού και μέλος της οργανωτικής επιτροπής κ. Πέτρος Χατζηιωαννίδης και ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής κ. Παπαποστόλου Ευάγγελος.

Στην παρουσίαση της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Μαργωμένος τόνισε ότι μια τέτοια προσπάθεια και σε τέτοια έκταση γίνεται για πρώτη φορά στο Δήμο Καλλιθέας, για να στηριχθεί το δρομικό κίνημα και να ενισχυθούν τα περιβαλλοντικά αιτήματα. Στόχος είναι η καθιέρωση της διοργάνωσης σε ετήσια βάση, προκειμένου να αναδειχθούν και κοινωνικά θέματα της πόλης (όπως η εθελοντική αιμοδοσία) σε συνδυασμό πάντα με τον αθλητισμό.

Εκ μέρους του Φιλαθλητικού ο κ. Δημάκος δήλωσε ότι με την εκδήλωση αυτή δίνεται η ευκαιρία μιας εναλλακτικής άσκησης στους δημότες αυτής της τόσο πυκνοδομημένης πόλης, με προδιαγραφές της παγκόσμιας ομοσπονδίας μαραθωνίων. Ενώ ανακοίνωσε τους χορηγούς που πλαισιώνουν την εκδήλωση.

Ο Πρόεδρος του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πειραιά τόνισε ότι σε περίοδο κρίσης με εμφανή της πτώση του κλασσικού αθλητισμού μια τέτοια πρωτοβουλία αξίζει θερμής υποδοχής, ενώ ανακοίνωσε τη συμμετοχή των πρωταθλητών του Ολυμπιακού.

Η «Κοινωνική Αλληλεγγύη» συμμετέχει το Σάββατο 7 Απριλίου με την οργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας στην πλ. Δαβάκη, προκειμένου όπως τόνισε η γραμματέας Αθηνά Εξάρχου να ενημερωθούν οι πολίτες και να αποδειχθεί και στην πράξη ότι «αθλητισμός και υγεία συσχετίζονται».

Ο κ. Βραχάς θέλησε να μιλήσει με την ιδιότητα του ως πολίτης της πόλης τονίζοντας ότι η εκδήλωση πρέπει να αποτελέσει μήνυμα για τους γονείς ότι πρέπει να στρέψουν τα παιδιά στον αθλητισμό.

Η κ. Μπετσάτου μετέφερε το μήνυμα του δρομικού κινήματος «τρέξε για την υγεία σου» και τόνισε την ανάγκη υποστήριξης μιας τέτοιας πρωτοβουλίας.

Εκ μέρους των Special Olympics, η κ. Βασιλακοπούλου τόνισε ότι η πρωτοβουλία αυτή δίνει την ευκαιρία συμμετοχής των αθλητών των special olympics σ’ έναν αγώνα δρόμου ζωής κι ενημέρωσε ότι όλοι οι εθελοντές τους θα είναι στη διάθεση της οργάνωσης.

Τέλος, ο κ. Παπαποστόλου Βαγγέλης, ενημέρωσε σχετικά με την  υποδομή της οργάνωσης, σε θέματα τεχνικά – αθλητικά, ασφάλειας των αθλητών, και συνεργασίας με τους αρμόδιους φορείς για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Παρουσίασε τους συνεργαζόμενους κοινωνικούς φορείς (Special Olympics Hellas, Σωματεία Τυφλών, Α βάθμια  και Β βάθμια Εκπαίδευση, Αθλητικά Σωματεία Καλλιθέας, Αθλητικά Προγράμματα Δήμου)

Παρουσίασε τους συνεργαζόμενους Κρατικούς Φορείς (τροχαία Καλλιθέας, ΟΑΣΑ)

Ενημέρωσε για τις συμμετοχές δρομέων μέχρι σήμερα (10 χλμ και 5 χλμ =  400. 2,5 χλμ και 1.000μ = 500 )

Ανάμεσα στους Δηλωθέντες και οι Πρωταθλητές του Στίβου:

ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΟΣΦΠ

ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΟ ΔΕΣΚΑΤΗΣ

ΛΙΤΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΟΣΦΠ

ΒΑΡΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΟΣΦΠ

Επίσης για τα παρακάτω:

Εθελοντισμός: Στόχος Συμμετοχής 100 εθελοντών

Επίσημη μέτρηση της διαδρομής των 10 χλμ και 5 χλμ από Δ/νη μετρητή

Επίσημη χρονομέτρηση από την εταιρεία Champion chips Hellas

Για περισσότερες Πληροφορίες,  μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω της ιστοσελίδας: www.kallithearun.gr

Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε, με τους υπεύθυνους του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής  και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος»  Καθημερινά 09:00 – 15:00 και κάθε Τρίτη και Πέμπτη από 15:00 – 20:00 στα τηλέφωνα:

Τηλ: 210 9565618, 210-9521410

Fax: 210-9565127

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.